Siyah asaletin sembolü: Tahiti incisi

Okyanusun derinliklerinden gelen güzelliğin, asaletin ve masumiyetin sembolü incinin birçok farklı türü bulunuyor. Farklı renkleri de olan Tahiti incisi, siyahlığı ve egzotikliğiyle göze çarpıyor. Mücevher endüstrisinde oldukça sevilen siyah inciler, genellikle özel ve ünik tasarımlarda çokça kullanılır.

Gülçin Pehlivan TEZDİKER

Siyah ağızlı istiridye incisi olarak bilinen; fakat en çok tanınan ismiyle Tahiti incisi siyahlığı ve egzotikliğiyle gözleri kamaştırıyor. Tahiti incisi siyah olanıyla tanınsa da farklı renklerde de karşımıza çıkar. Örneğin; beyaz, krem rengi, gri ve yeşil tonları. Tahiti incisi, dünya inci piyasasına geç dönemde Robert Wan ve onun New York merkezli meslektaşları tarafından 1900 yılların başında girer. Koyu siyahlığı ve parlak gövdesiyle diğer incilerden çok farklıdır ve inci piyasasının en çok aranan pahalı incisidir. Çünkü, bu inci çiftlik siyah incileri ya da akoya incileri gibi boyayla siyahlaştırılmıyor, tamamen doğada kendiliğinden bu renge sahip. Bu incinin taneleri diğerleriyle kıyaslandığında oldukça kalın bir tabakaya sahip. En güzel Tahiti incilerinin ortalama tane genişliği; 8 mm ile 18 mm arasında değişiyor. Günümüzde en geniş inci ticareti Güney Denizi’nde yapılıyor. Gökkuşağı şeklinde bir renk skalasına sahip Tahiti incisi; ayrıca birçok şekle sahip. Barok, daire ve düğme şeklinde örnekleri olsa da en değerlileri yine yuvarlak olanlardır. En ünlü Tahiti incileri Pasifik Okyanusundaki Fransız Polenezya’sı olarak bilinen adalar grubundaki Tahiti adasında olsa da hatta bilinen ismini bile bu adadan alsa da bu inci, bu okyanusun birçok yerinde görülüyor; Japonya, Tayland ve Filipinler’de de karşımıza çıkar.

İnci: Poerava
Tahiti dilinde bu inci ‘Poerava’ olarak bilinir; Poe (inci) Rava (siyah) anlamına gelir. Siyah inciler mücevher ve kuyumculuk endüstrisinde oldukça sevilen ve üst kalitede bir malzemedir. Genellikle özel ve ünik tasarımlarda kullanılır. En yaygın kullanımı inci kolyeler, küpeler ve yüzüklerdedir. Eğer yolunuz bir gün bu eşsiz güzellikteki adaya düşerse mücevher mağazalarına uğrayın, sertifikasıyla satılan bu muhteşem incilerden almayı unutmayın.

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN