Sterilisa ile hem kendi sağlığınızı, hem de müşterilerinizi koruyun!

Sterilisa ile hem kendi sağlığınızı, hem de müşterilerinizi koruyun!

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO),İstanbul Teknik Üniversitesi kökenli ‘Kaf Healthy’ firması tarafından geliştirilen uluslararası alanda patentli, dünyada ilk ve tek, anında ve temassız dezenfeksiyon sağlayan Sterilisa teknolojisini meslektaşlarıyla buluşturuyor. İTÜ  profesörleri ve mühendisleri tarafından İTÜ bünyesinde 10 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen, tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini  anında %99,99 oranında dezenfekte eden Sterilisa teknolojisi, Türkiye’de ve dünyada ilk kez Ekim-İstanbul Mücevher Fuarı’nda kuyumculara tanıtılıyor.

 

2019 yılından beri Türkiye dahil, tüm dünyada hızla yayılan pandemi ile hijyen kalıcı bir trend haline geldi. Yeni varyantlar ve tedbirlerin konuşulduğu bugünlerde yarım asrı aşan geçmişiyle Türk kuyumculuk sektörünü başarıyla temsil eden, imza attığı projeleriyle dikkat çeken İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), meslektaşları için işyeri hijyeni ve insan sağlığı açısından çok konuşulacak bir hizmeti hayata geçiriyor. İKO, bu kapsamda meslektaşlarının sağlığını korumak, sektörü geleceğe taşımak ve sürdürülebilir ticaret vizyonuyla dev bir işbirliğine gitti. İKO, Kaf Healthy firması ile iş birliği yaparak tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini mikrosaniyeler içerisinde %99,99 oranında dezenfekte eden Sterilisa teknolojisini meslektaşlarının kullanımına sunuyor. Tüm akreditasyon süreciyle rüştünü ispat eden Sterilisa cihazı, 05-08 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Mücevher Fuarı’nda İstanbul Kuyumcular Odası’nın kurumsal standında ilk kez sektöre tanıtılıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) profesörleri ve yüksek mühendisleri tarafından 10 yıllık bir Ar-Ge sonucu geliştirilen Sterilisa, geleneksel UV-C teknolojisinin uzun sürelerde sağladığı dezenfeksiyonu, UV-C ışığını yüz binlerce kat kuvvetlendirdiği patentli ve akredite dezenfeksiyon tekniği ile mikrosaniyeler içinde yapabiliyor. Sterilisa, iki farklı modeli ile saniyenin milyonda biri hızında yüzeylerde bulunan tüm virüs, bakteri, mikrop, mantar, küf, egzama ve maya gibi organizmaları yok ediyor.

 

İlk tanıtım kuyumculara yapılacak
Kaf Healthy firması tarafından geliştirilen ve hijyende dünyada yeni bir dönemi başlatacak olan Sterilisa tekniği, anında ve temassız dezenfeksiyon özelliğiyle insanların günlük yaşamda temas ettikleri nesneler ve yüzeylerde maksimum hijyeni sağlıyor. Üretim süreci devam eden, çantada ve cepte taşınabilir boyutları ile ‘Sterilisa’ elektronik dezenfektanının 2024 yılının ilk aylarında seri üretime geçmesi bekleniyor. FDA, TÜV, TÜRKAK ve İTÜ belgeleri ile dünyada ve Türkiye’de tüm akreditasyon sürecini başarıyla geçen Sterilisa, diğer sektörlerden önce Mücevher Fuarı’nda kuyumcuların ilgisine sunuluyor.

 

Neden kuyumculuk?
Şık ve geniş mağazalarında müşterilerle sürekli birebir temasta olan iş kollarının başında gelen kuyumculuk, pandemi sürecinde en çok etkilenen mesleklerden biri oldu. İşlerine olan saygıları ve müşteri memnuniyeti adına pandemide işletmelerini açık bulunduran kuyumcular, bu süreçte hem can, hem de önemli mal kayıpları yaşadı. İstanbul Kuyumcular Odası, sağlık dostu, destekleyici teknolojiyle geliştirilen Sterilisa anında ve temassız dezenfeksiyon hizmetiyle hem meslektaşlarını, hem de müşterilerini korumayı hedefliyor. Özellikle, Kapalıçarşı ve Kuyumcukent gibi her gün dünyanın farklı coğrafyalarından on binlerce müşteriyi ağırlayan kuyumcular için hijyen hayati önem taşıyor.

 

Kolay kullanım, ekonomik fiyat!
Çantada ve cepte taşınabilir STR-01 ve STR-02 modelleriyle tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini anında dezenfekte eden Sterilisa cihazının kullanımı oldukça kolay, sağladığı hizmet göz önünde tutulduğunda maliyeti de oldukça ekonomik. Cihazın kullanım ömrü ise yaklaşık 5 yıl.Sterilisa, kuyumculukta tabladaki takıların yanı sıra kapı kolu, masa üstü ve tüm mağazada elle temas edilen yüzeylerde tek hareketle tüm bulaş riskini ortadan kaldırıyor. Ayrıca, Sterilisa teknolojisini tercih eden tüm işletmelere ‘Sağlık ve Hijyen Öncelikli İşletme Sertifikası’ veriliyor.

 

Oyun değiştirici bir teknoloji
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kaf Healthy Teknoloji Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, yıllar süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdikleri yüksek teknolojinin dezenfeksiyon ve sterilizasyon alanında dünyada ilk ve tek ürün olma özelliğini taşıdığını söyledi.

“Biz, geleneksel UV-C teknolojisiyle sunulan dezenfeksiyon hizmetini lambadan LED’e taşıdık. Sisteme çip ve elektronik cihaz ekledik. Teknolojiyi elektronik olarak desteklediğimiz için dezenfeksiyon işlemini yüz binlerce kat kuvvetlendirmiş olduk. Efektif ve pratik bir dezenfeksiyon işlemi amaçlanıyor ise dünyada bunu gerçek anlamda ve akredite bir şekilde yapan ilk ve tek ürün Sterilisa’dır. Bu oyun değiştirici bir teknoloji, dünyada yeni bir üründür. Bu teknolojinin asıl esprisi hızıdır. Biz, bu nedenle ‘Anında Dezenfeksiyon’ diyoruz. Saniyenin milyonda biri hızında yüzeylerde bulunan virüs, bakteri, mikrop, mantar, küf, egzama, maya gibi organizmaların DNA ve RNA’larını anında parçalıyor.”

 

Hızlı ve etkili sonuç
Kaf Healthy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Profesör Aydın, Sterilisa teknolojisinin faydaları hakkında da dikkat çekici değerlendirmeler yaptı.

“Öncelikle bu cihaz, sizi mikroplara karşı çok hızlı koruyacak. Dezenfeksiyon işlemi yapılırken hafifliği ve ergonomik boyutlarıyla sizi hiç yormayacak. Tek bir kol hareketi ile anında tüm yüzeyleri ve objeleri temizlemiş olacaksınız. İnsan kaynaklarını bloke etmeniz gerekmediği gibi müşterilerinizin yanında çalışanlarınızı da korumuş olacaksınız. Mikroplar için son derece öldürücü; ancak insan sağlığı üzerinde hiçbir yan etkisi yok. Ayrıca, kullanıldığı zeminde kalıcı bir iz veya herhangi bir bulaşı da bırakmıyor.“

 

Müşteriye güven verecek
Prof. Dr. Ali Fuat Aydın’a göre, Sterilisa cihazının kuyumcu mağazalarında kullanımı, özellikle müşteri memnuniyeti ve güvenine pozitif yansımalar yapacak.

“Müşteri mağazanıza geldi, tablanızdaki son model takı ve mücevherleri sergilemeden önce hızlı bir kol hareketiyle tüm takılarınızı dezenfekte ediyorsunuz. Böylece, müşterileriniz ve çalışanlarınızın sağlığını korumuş olursunuz. Yüksek teknoloji kullandığınız hijyen faaliyetiyle marka olarak sağlığa verdiğiniz değeri de ortaya koyuyorsunuz. İnsanların olduğu ortamda işlem yapabilecek bir teknoloji; ayrıca insanların hastalanma riskini de oldukça azaltıyor.”

 

İKO ile işbirliği
Kaf Healthy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Profesör Aydın, İstanbul Kuyumcular Odası ile yaptıkları iş birliği hakkında da bilgi verdi.

Pandemide dezenfeksiyon, sterilizasyon ve hijyen alışkanlıklarımız bilincimizde ayrı bir yere oturdu. İş birliğini tek bir patron, bir yönetici modeli ile yürütmek yerine İKO gibi bu konularda hassas ve vizyonunu ortaya koyabilecek bir kurumu tercih ettik. İKO, bu hizmet ilemeslektaşlarının sağlığına, bekasına, devamlılığına ve müşteri memnuniyetine gösterdiği özeni de ortaya koyuyor.”

 

Kaf Healthy, 2024 yılından itibaren‘Sterilisa’ markasıyla tüm patent süreçlerini tamamladıkları son teknoloji hijyen setini ilk etapta yurt içinde ardından dünyada pazarlamayı hedefliyor

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN