Sarı altınlı mücevherler geliyor

Sarı altınlı mücevherler geliyor

Can Tosun, “Mücevherde yakın zaman içinde trend, altın rengi montürlü modellere dönecek. Belki bugün, belki yarın; ama altın renkli mücevherlerin sayısı hızla artacak.” dedi.

 

Markası Elit Diamond ile uzun yıllardır sektörümüze yüksek kaliteli ve güvenli değerli taş servis eden Can Tosun; 10 yılda mücevher talebinde dünya genelinde ciddi oranda artışlar olduğunu ifade etti. Özellikle tektaş yüzüklerin mücevhere tüketicinin hızla yakınlaşmasına vesile olduğunu kaydeden Can Tosun; ”Özellikle düğünlerde artık gelinlerin tektaş yüzük olmadan imza atmadığını görüyoruz. Sadece tektaş yüzük ile gelinlerin isteği bitmiyor. En azından gelinliğinin üzerinde pırlantalı bir bileklik veya kolye taşımayı arzu ediyorlar” dedi.

 

“Mücevher; altın rengine göz kırpıyor… ““Pırlanta, 20 yıl önce sarı altının üzerindeydi…”
Son yıllarda pırlantanın beyaz altın üzerinde kullanılma oranının yavaş yavaş geri gittiğini, 20 yıl önce bu durum tersine olduğunu hatırlatan Elit Diamond firma sahibi Can Tosun; “Tahminen 1 – 2 yıl içinde tekrar sarı altında pırlanta görebiliriz. Altın rengi mücevherleri ile ilgili koleksiyonlar yavaş yavaş başladı.” dedi.

 

Bir kişinin; bugün 5 farklı altın takı almak yerine, çok şık bir tektaş yüzük ile bir bayanı çok mutlu kılabildiğini sözlerine ekleyen Tosun; sertifikalı mücevher ürünlerinde geri dönüşün bir yıl içinde sadece %10 civarında bir kayba yol açtığını, zaman uzadıkça mücevher ürünlerinin ikinci el satışında maddi kaybın ortadan kalktığını açıkladı.

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN