Sektörel deneyimlerimizi Özbekistan’la paylaşıyoruz

Sektörel deneyimlerimizi Özbekistan’la paylaşıyoruz

Sektörümüz, Anadolu topraklarında 6 bin yıllık zengin bir mirasın üzerinde yükseliyor. Mesleğimizin kadim, öncü temsilcileri, Kapalıçarşı ekolüyle adını tüm dünyaya altın harflerle yazdırmış. Bugün,  iç pazarın yanı sıra, 178 ülkeye ihracat yapıyoruz. Butik işlerin üretildiği küçük atölyelerden, binlerce kişinin istihdam edildiği sanayi kuruluşlarına kadar çok farklı büyüklükteki işletmelere sahibiz. Türkiye olarak bu önemli mesleki birikim ve deneyimlerimiz ile şimdi de kardeş ülke Özbekistan’ın kuyumculuğunun gelişmesine katkı sunuyoruz. Yönetim olarak işbirliği kapsamında geçtiğimiz ay, önce Özbekistan’dan gelen heyeti ağırladık, sonrasında ise Özbekistan Cumhurbaşkanımız Sayın Şhavkat Mirzayoyev’in daveti üzerine Özbekistan’a gittik. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede, Odamız ve sektörümüzün birikim ve imkanlarını kardeş ülke Özbekistan’ın kuyumculuk sektörünün gelişmesi için kullanma kararı aldık. En üst düzeyde protokol kurallarının uygulandığı bu ziyaretimizin, zamanında, aksamadan ve planlanan  şekilde tamamlanmasına büyük katkı sağlayan, Özbekistan’daki kurum ve kuruluşlarının çok değerli yetkilileri ve çalışanlarına da şükranlarımızı sunuyoruz. Bu birlikteliğin iki ülke ve sektörleri için hayırlı olmasını diliyorum.

Meslektaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine yıllardır Kuyumcukent’te kuyumcularımıza değerli maden yetkisi ile ithalat ve ihracat hizmeti veren İKO Kuyumcukent Ayarevimiz, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün verdiği yetki ile kapsamı genişletilerek Kıymetli Taş yetkisi ile de hizmet vermeye başladı. Artık, Çemberlitaş İKO Merkez Binası ile Kuyumcukent İKO Ayar Evlerinde altın-gümüş kıymetli taştan mamul ithalat ve ihracat işlemlerinizi gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

İlk duyurusunu Ekim Fuarı’nda yaptığımız yüksek teknolojili yerli ve milli altın takı ve mücevher hijyen cihazı projemizi hayata geçirdik. İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 5 yıllık Ar-Ge sonucu üretilen cihaz, tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini tek bir kol hareketiyle anında %99,99 oranında dezenfekte ediyor. Uluslararası patentli, dünyada ilk ve tek, anında ve temassız hijyen sağlayan dezenfektan ile sektör olarak insan sağlığına dost teknolojiyle bir adım öne çıkacağız. Her fuarda olduğu gibi Nisan Fuarı’nın ilk akşamında Oda ve dernek başkanlarımızla yeniden bir araya gelerek sektördeki gelişmeleri istişare edeceğiz. Etkinlik boyunca 5. holdeki (5G60) kurumsal standımızda tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz. Nisan Fuarı’nın sektörümüz ve tüm katılımcılar için verimli geçmesini diliyorum.

 

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN