FAB’ART Mounting& Diamond, 14 ayar montürde iç ve dış piyasadaki başarısını CVD- Lab Diamond’ta da göstermeyi planlıyor. Bir ilke imza atarak CVD-Lab Diamond Ofisi kurduklarını belirten Fab’art Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Senan, CVD konusunda Türkiye’nin bir numarası olmayı hedeflediklerini açıkladı.
Geçtiğimiz yıl, Kral-İş’teki ortaklığını bitiren sektörün deneyimli simalarından Yılmaz Senan, yeni ortağı Egemen Giray Eser ile bir birlikte kurduğu yeni mağaza ve markası; Fab’art Mounting &Diamond ile müşterilerine hizmet veriyor. Fab’art, montür mağazasında piyasanın çok yakından bildiği üzere tektaş-beştaş-suyolları-fantezi ve marka ürünleriyle, taş ofisinde ise lab grown (CVD) ve renkli değerli taşlarıyla (CVD) servis sunuyor. Fab’art Mounting& Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Senan, deneyimli çalışma arkadaşları ve ülkenin her noktasına hakim pazarlama ekipleri ile 14 ayar montürde iç pazar ve yurt dışındaki iddialı konumunu daha da yukarı taşımayı hedeflediklerini söyledi.
Yeni iş alanı; Lab Diamond
Piyasadaki fırsat pencerelerini ve trendleri iyi takip eden Fab’art, asıl uzmanlık alanı olan montür ve pırlantanın ardından son yılların popüler alanı Lab Diamond’a da yatırım yaptı. Fab’art Mounting &Diamond, bu kapsamda İran Konsolosluğu’nun karşısında Süreyya Bey Çarşısı 1. katta Lab Diamond ofisi kurdu. Fab’art, ayrıca Nuruosmaniye Caddesi girişinde (Sütiş yanı) montür ve üst katında ise pırlanta ofisi ile yurt içi ve ihracat müşterilerine hizmet veriyor.
Fab’art Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Senan, sorularımızı yanıtladı.
Firmanızın bugün iç piyasa ve yurt dışında ulaştığı büyüklük nedir?
İç piyasaya bizim kadar hakim olan başka montürcü yok. Bunun en önemli nedeni tüm stoğumuzun 14 ayar olmasıdır. 7-8 yıl önce montürcüler, 18 ayar satarken, biz mağazayı ilk 14 ayar montürcü olarak açtık. Ekonomik koşuların da desteğiyle 14 ayar montür çeşitlerimize inanılmaz bir talep oluştu. Montür, iç piyasada önemli bir hacmi kapsıyor. Yurt dışında Amerika, Kanada ve Avrupa’da müşterilerimiz var. Avrupa, model çeşitliliğimizden Amerika ve Kanada ise ayarımızdan dolayı bizi tercih ediyor. Firma olarak iç piyasaya en hakim montürcülerden biriyiz. Çanta ekiplerimizin yanı sıra 17-18 çantacı ile çalışıyoruz. Karadeniz, Ege, sahil kesimi başta olmak üzere Anadolu’da gitmediğimiz il yok. Pırlanta alanında ise tektaş, beştaş, anturaj, baget, suyolu kolyeler ve suyolu bileklik çeşitlerimiz ile hizmet veriyoruz.
Piyasada sizi öne çıkaran en iddialı ve popüler ürün grubunuz hangisi?
14 ayar montürde çok iddialıyız. İç piyasaya sunduğumuz modeller çok tercih ediliyor.
Montür dışında en güçlü ürün grubunuz hangisi?
Türkiye’de ilk ve tek CVD Lab Diamond ofisini açmış olmamızdır. CVD işine çok güveniyorum. Montür, bizim zaten uzmanlık alanımız. Biz, montürde nasıl 18 ayardan 14 ayara geçerek piyasada öncülük oluşturduysak bunu benzerini Lab Diamond’ta da yapmak istiyoruz.
Fab’art’ın ticarette en çok önem verdiğiniz kurallar nelerdir?
Bizim için müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Siparişin zamanında teslimi ve ürün kalitesine önem veriyoruz. Her zaman müşterilerimize ‘Uygun Fiyata Kaliteli İşçiliği’ sunmaya çalışıyoruz.
Neden pırlanta ile beraber Lab Diamond yapıyorsunuz?
Piyasada güvenirlik anlamında rüştünü ispat eden bir firmayız. Lab Diamond yaparken insanlar acaba ne der diye düşünmedik. Yılların verdiği deneyimle montür ve pırlanta gibi bu işi de en iyi şekilde yapıyoruz. 20 taş ofisinden biri olarak devam edeceğimize Lab Diamond’a girerek tek olmak daha avantajlıdır.
Fab’art olarak gelecek hedefleriniz hakkında bize bilgi verebilir misiniz?
Montürde iç piyasa ve ihracatta büyümeye devam edeceğiz. Lab Diamond’ta ise bir numara olmayı hedefliyoruz. Natürel pırlanta da devam edecek. Lab Diamond ile sadece ofisler farklıdır. Müşteriler, Lab Diamond’ı fiyat farkı ve birebir benzerliği nedeniyle pırlantaya alternatif olarak tercih ediyor. Piyasanın hassasiyetini anlıyorum. Esas sıkıntı; Lab Diamond’ı orijinal gibi satan ve ürünlerinin içerisine karıştıran esnafla ilgilidir. Biz, FAB’ART olarak bunu CVD olarak satıyoruz, ayrıca her ürünün sertifikası olacak. Kemerinde lazer yazısı yer alacak.

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN