Kapalıçarşı’da ikinci şubesi açmak için gün sayan sektörümüzün önde gelen değerli maden, döviz alım satım firması Eren Has Group, İstanbul Mücevher Fuarı’ndaki geniş ve ferah standında ziyaretçilerin buluşma noktası oluyor. Fuar boyunca yerli ve yabancı sektör mensuplarının bir araya geldiği ve bir soluk aldıkları EHG standı, yine yüzlerce insanı ağırlayacak.
Eren Has Group (EHG) son yıllarda İstanbul Mücevher Fuarı’na düzenli katılım sağlayan firmalardan biri oldu. Hemen hemen her yıl yenilenen özel stant tasarımıyla dikkat çeken EHG; bu yıl da yeni standıyla birlikte fuar alanında yerini alıyor. EHG Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Eren, bu yıl fuarın makasın (altın fiyat farklılığının) gölgesi altında kapılarını aralayacağını, özellikle ihracat yapan firmalarımızı olumsuz etkileyen bu önemli sorunun çözülmeden yapılacak olan fuarın sektörümüze pozitif etkisinin minimum düzeye düşeceğini söyledi.
Her geçen gün kanayan bir yara haline gelen makas sorununun, fuar öncesi çözüleceğini öngördüklerini ama ne yazık ki fuar öncesi de bu konuda yetkililerin bir adım atmadığını kaydeden Yasin Eren; “Açıkçası tüm zamanların en verimsiz fuarı olmasından ciddi endişe duyuyorum. Ben bu açıklamayı yaparken 3200$ fark vardı. Niye alıcı bu farkı ödesin?” dedi.
Sektörün kalbinin attığı, adeta sezon galası anlamına gelen fuarda EHG isminin yer almasının kendileri açısından önemli bir prestij anlamı taşıdığını ve markaları için etkin bir tanıtım gerçekleştirme imkanı yakaladıklarını vurgulayan Yasin Eren; açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Biz burada ticari bir beklenti içinde değiliz. Yıllardır değerli maden tedarik ettiğimiz fabrika ve atölyelerin temsilcilerini fuar alanındaki yerimizde ağırlıyoruz. Yabancı alıcıların Türkiye’deki kuyum üreticileriyle yapacakları potansiyel iş birliğinde EHG kalitesinde bir aracı kurum ile tanışmaları onların işlerini kolaylaştırıyor. Fuarın sektörümüz açısından hayırlı sonuçlara vesile olmasını ve tüm katılımcıların mutlu bir şekilde ayrılmasını diliyorum. Umarım son dakikada bir sürpriz olur da hemen fuar öncesi altın ithalatına konulan kota kaldırılır.”
Çarşı’ ya yeni şube
EHG’nin çarşıda ikinci şubesini açmaya hazırlandığını müjdeleyen Nurettin Özmen; konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti.
“Gümüş piyasasının kalbinin attığı Çemberlitaş Tavukpazarı Sokak’ta yeni şubemizi İstanbul Mücevher Fuarı öncesi veya hemen sonrasında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. 7 katlı binada geniş stoklarımız eşliğinde sektör mensuplarına değerli maden sunumu yapacağız. Godea Mimarlık imzalı bir proje ile hem sektörümüze, hem markamıza yakışan yeni bir adresimiz olacak. İç Mimar Ezgi Eren’in yine çok başarılı bir proje ortaya çıkaracağına inanıyoruz.”

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN