İşçilik kalitesinin yanı sıra tasarım yönü güçlü modellere imza atan Kurtulan Kuyumculuk, İstanbul Mücevher Fuarı’na da özel bir hazırlık katılıyor. Yerel seçimlerin ardından piyasaların hızla normalleşmesi ve altındaki kota sorununun gündem kalkmasını beklediklerini açıklayan Kurtulan Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Naci Kurtulan, fuarda mevcut ürün yelpazelerinin yanı sıra renkli taşlarla bezedikleri yeni koleksiyonlarını müşterileriyle buluşturacaklarını söyledi.

Dünyada iz bırakmış kültürel zenginlikleri koleksiyonlarına başarıyla taşıyan Kurtulan Kuyumculuk, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Mücevher Fuarı’na da özel bir koleksiyonla katılıyor. Kurtulan, her fuarda olduğu gibi İstanbul Nisan organizasyonuna yeni konseptlerle takviye ettiği zengin ürün yelpazesi ile yerini alıyor. Kadim kültürlerin izlerini yansıtan modellerin yanında zamanın ruhunu yakalayan koleksiyonlar da hazırladıklarını belirten Kurtulan Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Naci Kurtulan, İstanbul Fuarı için de özel bir koleksiyon hazırladıklarını dile getirdi.
“Marka olarak Ar-Ge çalışmaları ve yeniliğe büyük önem veriyoruz. Pandemi sürecinde bile yeni model ve koleksiyon çıkardık. Biz, her zaman ödevimizi yapıyoruz, fuara hazırlıklıyız. Fuara özel oynak parçalarla farklı modeller geliştirdik. Bu yıl, renkli taşların moda olacağına inanıyoruz. Yeni koleksiyonumuzda altınla birlikte değerli renkli taşlar; safir, zümrüt ve yakutu kullandık. Renkli taşlı mücevherler, hem iç piyasa, hem de dünyada çok popüler. Kurtulan Kuyumculuk olarak zaten mart-nisan fuarında yaz dönemini yansıtan renkli, ekim fuarında ise biraz daha pastel, kış konseptli takılar hazırlıyoruz.”
Pazar günü de fuar olmalıdır
Yıllardır mart ayında gerçekleşen İstanbul Mücevher Fuarı, bu yıl Ramazan ayı nedeniyle nisan ayına kaydırıldı. Bu yıl, etkinlikte yapılan değişiklik, sadece bununla sınırlı kalmadı. Geçmişte ‘Perşembe-Pazar’ gerçekleştirilen fuar, bu yıl ‘Çarşamba-Cumartesi’ günlerinde düzenleniyor. İsmet Naci Kurtulan, özellikle yurt içi müşterilerinin ziyareti açısından önemli olan pazar gününün etkinlik takviminden çıkarılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.
“Altındaki kota uygulaması ve dünyadaki zorluklar nedeniyle iç piyasa, firmalarımız için daha çok önem arz etmeye başladı. Kurtulan markası olarak ABD ve Avrupa pazarının yanı sıra iç piyasada turistik bölgeler başta olmak üzere ve tüm Anadolu’ya modellerimizi pazarlıyoruz. Bilindik bir marka olduğumuz için aktif pazarlama yerine B2B platformunu kullanıyoruz. Hem yurt içi, hem de uluslar arası fuarlarda deneyimli bir firmayız. Organizasyonlardaki başarı için iyi işleyen rutini değiştirmek pek olumlu sonuç vermiyor. İç pazar müşterilerimiz, ziyaret için genellikle pazar günlerini tercih ediyor. Pazar günleri, iş açısından da iyi bir gündü. Bu nedenle fuarda pazar gününün elimine edilmiş olmasından pek hoşnut kalmadım. Pazar gününü takvimden çıkarmak yerine fuarı 1 gün daha uzatmak da mantıklı olabilir. Etkinlik, çarşamba gününden başlayarak 5 güne çıkartılabilir.

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN