Uluslararası saygın kurumlarla yakın ve güvene dayalı işbirliği içinde olan Aleks Metal Rafineri (AMR), bu tecrübeyi yurtiçi müşterilere fayda olarak sunacak
Uluslararası alanda saygın kurum ve üreticilerle yakın ve güvene dayalı işbirliği içinde olan Aleks Metal Rafineri (AMR) aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı Kıymetli Maden rafineri listesinde de yer alıyor. AMR Genel Müdürü Ahmet Yılal, halen yeni üretim tesislerini inşa ettiklerini belirterek, “Yeni tesislerimizde son teknoloji ile üretim yapacağız” dedi. Sektörde yoğun bir rekabet yaşandığını belirten ve uluslararası saygın kuruluşlarla yaptıkları işbirliklerinin bu rekabette kendilerini bir adım öne geçirdiğine dikkat çeken Yılal, “Uluslararası arenada edindiğimiz bu tecrübeyi yurt içi müşterilere fayda olarak sunmak istiyoruz. Hedefimiz global bir oyuncu olmak.” diye konuştu.
Son teknoloji ile üretim
Modası geçmiş teknolojilere ve çevreye zararlı uygulamalara dayanan geleneksel arıtma yöntemlerinden farklı olarak, verimliliği ve ürün kalitesini en üst düzeye çıkararak çevresel ayak izini en aza indiren en son teknolojiye sahip ekipmanlardan yararlandıklarının altını çizen Yılal, “Global marka yolculuğumuzda müşterilerimiz, tesisimizden çıkan her ürün sıkı testlerden geçtiğine, saflık ve bütünlük açısından da en yüksek endüstri standartlarını karşıladığına emin olabilirler.” dedi. 2024 yılını Aleks Metal Rafineri için yurt içi ve yurt dışı ticari ilişkilerin gelişeceği, ürün ve satış kanallarının çeşitleneceği bir yıl olarak hedeflediklerini belirten Yılal, “Bu yıl stratejik önceliklerimiz belli. Tedarikçilerimiz ve müşterilerimizle güçlü bağları besleyerek hem yurt içinde hem de yurt dışında ticari ilişkilerimizi güçlendirmeye kendimizi adadık. İkinci olarak ürün portföyümüzü genişleterek ve satış kanallarımızı çeşitlendirerek inovasyona yön vermeyi hedefliyoruz. En yüksek kalite ve sürdürülebilirlik standartlarını korurken verimliliği ve üretkenliği artırmak için rafinaj süreçlerimizi daha da optimize etmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Nihai hedef LBMA üyeliği
“Tüm iş faaliyetlerimizde IMS (Entegre Yönetim Sistemi) prensipleri temel alınıyor. Sistemin geliştirilmesi, iş süreçlerinin sürekli iyileştirilmesi ve verimliliğin artırılması en önemli iş hedefimiz.” diyen Yılal, uzun vadeli hedeflerinin ise LBMA Good Delivery listesinde yer almak olduğunu kaydetti. Yılal, “Bunun için gerekli olan RJC (Responsible Jewellery Council), Borsa İstanbul gibi ulusal ve uluslararası kuruluş üyelikleri ve sürdürülebilir bir faaliyet içinde olmak önemli hedeflerimizden.” dedi.
“En yüksek kalite ve saflıkta rafine altın ve gümüş ürünleri sunmayı taahhüt ediyoruz. Bunun yanı sıra ürün portföyümüzü çeşitlendirmeyi ve yeni pazarlara açılmayı da hedefliyoruz” diyen Yılal, “Mottomuz sorumlu, güvenilir, yenilikçi, sürdürülebilir, kalite odaklı bir üretim yapmak.” diyerek sözlerini tamamladı.

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN