Çarşı’daki hesap fuara uymadı

Çarşı’daki hesap fuara uymadı

İstanbul Jewellery Show’a özenle hazırlanan ve geniş taş stoklarıyla ülkemizin en büyük çıplak taş ofisleri arasındayer alan Elit Diamond; bu yıl fuarın birçok sebepten dolayı sakin geçmesinden nasibine düşeni aldı. Geniş taş stoğunu fuar standında sergileyen Elit Diamond; bu sefer çarşıdaki hesabın fuara uymadığını gözlemledi. Önümüzdeki fuarlara bakacağız…

 

Yıllardır İJS’ye düzenli katılım gösteren, çıplak taş alanında yılların tecrübesine sahip olan  ElitDiamond; İJS’ninNisan ayağına hem fuar alanından hem Çemberlitaş ofisinden hem de  Kuyumcukent toptan satış mağazasından katıldı. Elite Diamond firma sahibi, değerli taş eksperi Can Tosun; fuarda pırlantayla ilgili çok ciddi stoklar eşliğinde katılım gösterdiklerini, fuar öncesi herkesin beklentilerinin en dip seviyede olduğunu buna rağmen sergiledikleri geniş taş çeşitliliklerinden en ufak taviz vermediklerini söyledi.

Yıllardır İJS’yi hem takip ettiğini hem de katılım gerçekleştirdiğini hatırlatan Can Tosun; “Hatırladığım kadarıyla en sakin, ziyaretçi sayısı açısından en az kişinin yer aldığı fuar olarak tarihe geçmiştir. Biz yine Elit Diamond olarak hem yeni alıcılarla hem mevcut müşterilerimizle fuarda buluştuk ama geçmiş yıllarla kıyaslandığında fuarın gücü çok alt seviyeye inmiştir.” dedi.

Aynı hareketleri yaparak farklı sonuçların alınamayacağını vurgulayan Can Tosun; “Altın fiyat farklılığı eşliğinde kuyumculuk sektörünün gelişimine büyük sekte vurulmaya devam ediliyor. Bu şartlar altında zaten fuarın zayıf geçeceğini biliyorduk. Açıkçası hem koca bir sektör, hem de ülkemize bu sektör üzerinden giren döviz girdisi çığ gibi eriyor. Kendi sorunlarımızın haricinde bir de Dubai’deki asrın sel felaketi de fuarımıza olumsuz etki yaptı. Toparlayacağız inşallah.” diyerek sözlerini noktaladı.

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN