Kurtulan Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Naci Kurtulan, altın kotası nedeniyle sıra malı ve endüstriyel takılar üretmekten vazgeçtiklerini, butik bir tarzda geliştirdikleri üst segment mücevherlerin alıcılar tarafından yoğun talep gördüğünü söyledi.

 

Altın kotası nedeniyle hammaddeye yüksek fiyattan erişim sağlayan sektör mensupları, farklı çözümlerle yaşanan zorlu süreci fırsata çevirmeye çalışıyor. Hikaye kurgusu güçlü, özgün koleksiyonlarıyla Türk kuyumculuk sektörünü dünyada başarıyla temsil eden markalardan biri olan Kurtulan Kuyumculuk, altın kotasını kalite standartları yüksek butik mücevherleriyle aşmayı başardı. Dünya ile karşılaştırıldığında yüksek ons fiyat dezavantajı nedeniyle sıra malı ve endüstriyel takılar üretmekten vazgeçtiklerini belirten Kurtulan Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Naci Kurtulan, butik bir anlayışla geliştirdikleri üst segment mücevherlerin İstanbul Mücevher Fuarı’nda yoğun talep gördüğünü açıkladı.

 

“Fuar öncesi açıkçası etkinlikten çok büyük bir beklentimiz yoktu. Ortalama bir iş hacmini yakalayabileceğimizi düşünüyorduk. Ama, beklentilerimizin çok üstünde Kurtulan Kuyumculuk olarak mükemmel bir fuar geçirdik. Eğer, fuar için sıra malı üretseydik böyle bir başarıyı yakalamazdık. Alıcılar; artık, değişik, farklı hikayesi olan modeller istiyor. Bilindiği gibi sıra malı ve endüstriyel takılarda rekabet edebileceğiniz tek şey fiyattır. Kota farkı nedeniyle de bunu müşteriye kompanse edemiyorsunuz. Ama, özel mal üretiyorsanız ki biz, bu fuar için daha üst segmentte ürünlere geçtik. Yani, basit ürünlerden yapımı zor, el işi, uzun süre alan, çok büyük emekler isteyen ürün gamına geçtik. Bu da çok başarılı oldu.”

 

Geçen yılın %35-40 üstündeyiz
Kurtulan Kuyumculuk, Nisan Mücevher Fuarı’nda mevcut ürün yelpazelerinin yanı sıra renkli taşlarla bezedikleri yeni koleksiyonlarıyla katıldı. İsmet Naci Kurtulan, fuarla ilgili değerlendirmesini yaparken  “Geçen yıl Mart Fuarı ile karşılaştırıldığında dolar bazında yaklaşık yüzde 35-40 üstündeyiz.” ifadesini kullandı.

“Kota nedeniyle daha ucuz işçilikle kolay üretilebilen ürün gamından 4-5 ay önce çıktık. O, ürün gamının üzerini tamamen çizdik, yapmıyoruz. Sadece üst seviye ve işçilikli değerli taşlarla bezenmiş mücevherlere geçtik. Çok da memnunuz. Özgün tasarımınız varsa ve ‘Kopyala yapıştır’, hepsi birbirinin aynı olan kolayca üretilen ürünlerden çıkılırsa bu fiyat sıkıntısının aşıldığını fuarda açıkça gördük. Biz, bu yıl karışık renkli taşların popüler olacağını öngörmüştük. Bu vizyonumuzun doğru olduğunu İstanbul Fuarı’nda gözlemledik. Müşterilerimiz, bu koleksiyonu beğendi ve ciddi siparişler verdi.”


Kurtulan, altın fiyatlarının yükselmesinin alıcıların takı talebine de pozitif yansıdığını sözlerine ekledi.

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN