Ekol Kuyumculuk, yeni sezona hazır!

Ekol Kuyumculuk, yeni sezona hazır!

Yılın ilk yarısı bitmek üzere. Kuyumculuk sektörü açısından hem iyi hem kötü bir tablo var. İç piyasada kuyum alışverişi yüksek tempoda sürerken, altın fiyat farklılığı nedeniyle oluşan makas, kuyum ihracatına büyük darbe indirdi. İstanbul Jewelry Show’da hem 22 hem 14 hem de pırlanta ürün grubunda en yeni tasarımlarını sergileyen Ekol Kuyumculuk; kuyumcuların harika bir sezon geçirmeleri için tüm bilgi ve birikimini madene aktardı. Hazır altın fiyatları da istikrar yakalamışken, düğünler hız kazanmak üzereyken şimdi vitrinler en yeni Ekol imzalı tasarımlarla ekstra güzel olacak.

 

Son yıllarda mücevherden sadece taş kalitesiyle ayrılan 14 ayar takılar; Ekol’ün profesyonel ve yenilikçi bakış açısıyla, 2024 yılında tekrar yükselişe geçti. Birçok yeni tasarımı İJS sonrası vitrinlerine taşıyan Ekol; şimdi de yaz ile birlikte yine yeni tasarımlarını gözler önüne serecek. Ekol Kuyumculuk 14 Ayar Toptan Satış Mağazası Müdürü Cengiz Karanfil; yılın ilk yarısının kendileri açısından son derece verimli geçtiğini, İJS’de tanıttıkları yeni modellere yoğun ilgi olduğunu ve ülke genelinde yeni müşteriler edinerek, yılın ikinci yarısına iddialı bir giriş yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Yine bu hafif takıların, fusion tekniği ile yapılan bilekliklerin öne çıkacağının sinyallerini aldıklarını kaydeden Cengiz Karanfil; “Altın fiyatlarının belirli bir rakam aralığında kalması kuyum alışverişine olumlu yansıyor. Şu anda 2023 yılının ilk yarısına göre 2024 yılında bir tık daha iyi satışlar elde ettik. Müşteri ilişkilerine verdiğimiz önemin dışında, yeni tasarımlar için yoğun emek harcamamız da takdir görüyor. 14 ayar takı grupları artık en Doğu’dan en Batı’ya tüm bölgelerimizde müşteri kitlesini genişletiyor. Özellikle yeni nesil takının maddi değerinden, ikinci el değerinden ziyade tasarımına ve aksesuar kimliğine daha büyük önem veriyor.” diye konuştu.

Kuyumcuların az da olsa düşen altın fiyatlarıyla birlikte mağazalarını yeni modellerle zenginleştirmeye çalıştığını kaydeden Karanfil; sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Ramazan ayının hemen ertesinde sektörümüz hareketli günler yaşıyor. Yeni model hazırlarken, son yıllarda müşteri taleplerine daha çok kulak kabarttığımızı söylemeliyim. Pazardaki müşterilerimizin beklentileri, yeni modellerin oluşumunda anahtar görevi üstleniyor. Böyle olunca çok daha fazla oranda yeni model piyasada kabul görüyor. Bir nevi modelin tutmama riskini minimize etmiş oluyorsunuz.”

 

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN