Değerli maden ticaretinde değişim var

Değerli maden ticaretinde değişim var

“Eren Has Group” farklı sektörlerdeki ihracatçıların da güvenli limanı oluyor

 

Sürekli kendini yenileyen, piyasa şartlarına göre gerekli aksiyon planlarını hızla hayata geçiren Eren Has Group; son dönemde farklı sektörlerde ihracat yapan iş insanlarının da güvendiği adres oluyor. Özellikle son bir yılda, kuyum ihracatının düşüşe geçmesiyle birlikte başta döviz alanında olmak üzere farklı sektörlerdeki firmalar çarşıya olan ziyaretlerini arttırdılar. EHG Genel Müdürü Nurettin Özmen; birçok farklı sektörlerdeki kuruluşların ihracatlarının ardından zorunlu olarak bankalarda bozdurdukları dövizleri tekrar çarşıda Eren’in şubesinde yenilediklerini söyledi.

 

Kuyumculuk sektörü açısından çok parlak olmayan günler yaşıyoruz. Altın fiyat farklılığı ve altın ithalatına kota mevzuları artık 1 yılı geride bıraktı. Bu konularda yakın zamanda yeni bir güncelleme de beklenmiyor. Eren Has Group Genel Müdürü Nurettin Özmen; yılın ilk yarısında değerli maden ticaretinin çok hareketli geçmediğini özellikle son 2 aydır altın fiyatlarının da çok daha az hareket etmesiyle yurtiçinde de derin bir sakinlik yaşandığını söyledi.

 

Yüksek faizlerin altına olan yatırımı ikinci plana itmeye başladığını kaydeden Nurettin Özmen; “Zaten kuyum ihracatı yapan müşterilerimizin has altın taleplerinde ciddi gerileme olmuştu. Şimdi de altının düşüşe geçmesi, stabil kalması iç piyasadaki kuyum alışverişini negatif etkiliyor. Değerli maden ticareti alanında hizmet veren firmaların daralan pazarda fiyat farklılıkları da minimize oldu. Şimdi; yüksek güven veren, ürün tedariğini zamanında yapan, müşteri hizmetlerine ekstra özen gösteren firmalar bir adım öne çıkacak. Fiyat avantajıyla yol almak artık hiç kolay değil” diye konuştu.

 

Uygun fiyatlı döviz arayışında olan farklı sektörlerdeki ihracatçıların eskiye göre çok daha sık çarşıyı ziyaret ettiğini, EHG’nin farklı sektörlerdeki müşteri portföyünün genişlediğini belirten Özmen; “İlk tanışmada fiyat avantajı öne çıkıyor sonrasında ise verilen hizmet, müşteri ile kurulan iletişim daha önemli hale geliyor. EHG çok hızlı büyüyor. Bu büyümesiyle birlikte farklı sektörlerdeki firmalarla da çalışması işin doğasında bulunuyor” dedi.

 

EHG’nin çarşı şubesi çok çok yakında kapısını aralayacak…

Uzun bir süredir tadilat süreci devam eden EHG çarşı 2. şube; çok yakında kapısını aralayacak. Özmen; çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, EHG’nin ikinci çarşı şubesiyle iş verimliliğinin ve hızlı hizmetlerinin artacağını ifade etti.

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN