Pırlantanın doğal olarak rakibi yok!

Pırlantanın doğal olarak rakibi yok!

Can Tosun “CVD Pırlanta ülkemizde artık tabu değil. Doğal pırlantanın hedef kitlesi ile CVD’nin hedef kitlesi farklı. Ülkemizde başlayan CVD pırlanta satışları, doğal pırlanta satışlarını olumsuz etkilemedi. 40 yıldan fazla bir süredir pırlanta işindeyim. Pırlantanın yerini kimse dolduramadı. Doğal pırlanta doğal olarak hep önde olacaktır.” dedi.

 

CVD Diamond (Laboratuvar ortamında yetiştirilen pırlanta) bir diğer adıyla sentetik pırlanta son dönemde sektörümüzün gündeminde hızla yer almaya başladı. CVD üzerine yakın zaman önce ülkemizde de ofis açıldı. Çeşitli mağazalar CVD taşlı takılar son tüketiciye sunmaya başladı. Peki, aradan geçen bu süre içinde ülkemizde pırlanta satışlarında bir eksen kayması söz konusu oldu mu? Bu konuyla ilgili Elit Diamond firma sahibi, yılların deneyimli değerli taş eksperi Can Tosun ile görüştük. Tosun, CVD pırlantanın net bir şekilde CVD olarak belirtildikten sonra hatta sertifikalandırıldıktan sonra satılmasında hiçbir sorun olmadığını, milyon yılda olan bir doğal güzellik ile laboratuvar ortamında 1 haftada olan bir sentetik ürünün rekabet etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

CVD Pırlantanın öne çıkmasıyla doğal pırlanta tercihi eden kişilerin daha da net bir şekilde doğal pırlantaya yönelme süreci gözlemlediklerini kaydeden Can Tosun; “İnsanlar; hikayesi olan binlerce yıl içinde oluşan özel bir taşa kendi iç dünyalarında büyük saygı duyuyorlar. CVD’nin artışı ile kendisinde doğal pırlanta olanların daha da mutlu olacağını düşünüyorum. Ben hayatımda orjinalin yerini yancı bir ürünün, sentetik bir ürünün doldurduğunu görmedim. CVD kendi kitlesini tabi ki oluşturacaktır; ama mücevher kullanıcısından kayda değer bir pay alamayacaktır. Son bir yıldır yaptığımız analizlerde CVD ülkemizde kolaylıkla satın alınabiliyor olsa bile mücevher kullanıcısı doğallıktan vazgeçmedi.” diye konuştu.

 

Can Tosun, açıklamasının sonunda yine pırlantanın uluslararası sertifika eşliğinde alınmasına dikkat çekti. Tosun; “Hem kuyumcu dostlarımızı hem de son tüketiciyi mücevher alırken çok daha bilinçli ve kontrollü bir ticaret yapmaya davet ediyorum. Özellikle sertifikalı ürün alımı konusunda daha fazla ısrarcı olalım. CVD bu kadar çok artarken, biz işimizi sağlam kazığa bağlayalım. Risk satın almayalım.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

 

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN