“Mücevherde Sürdürülebilirlik Eylem Planı” hazır!

 

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB), 16 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 09:30’da TİM Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda, “gerçekleştireceği etkinlikte, “Mücevher Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı Raporu”nu sunacak ve Responsible Jewellery Council (RJC) (Sorumlu Mücevher Konseyine) Üyeliği lansmanını gerçekleştirecek. Birlik, Responsible Jewellery Council (Sorumlu Mücevher Konseyi) ile dünya genelinde etik, çevresel ve sosyal sorumluluk ilkelerine dayalı bir mücevher endüstrisi yaratmayı amaçlanıyor.

 

Detaylı bilgiye: RJC web sitesinden https://www.responsiblejewellery.com/our-story/ ve

şu bağlantı üzerinden de ulaşılabilir: https://www.belcert.com/blog/sorumlu-kuyumculuk-konseyirjc/#:~:text=Sorumlu%20Kuyumculuk%20Konseyi%20(Responsible%20Jewellery,kuyumculuk%20end%C3%BCstrisi%20yaratmak%20i%C3%A7in%20%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r.

 

Etkinlikte TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve MİB Başkanı Burak Yakın konuşma yapacak. Toplantıda, Mücevher Sektöründe Sürdürülebilirlik Eylem Planı Raporu, Av. Aydan Karagöz tarafından takdim edilecek ve Mücevher Sektöründe Sürdürülebilirlik Raporu hazırlarken hangi başlıklara dikkat edilmesi gerektiği konulu konuşmalarını yapacak. Konuşmaların ardından üyelik belgesi, Sorumlu Mücevher Konseyi (RJC) Yönetim Kurulu tarafından Başkan Burak Yakın’a verilecek. Daha sonra RJC üyesi Türk firmalardan gelecek iki temsilci ile RJC Üyeliği hakkında bir söyleşi gerçekleşecek. Bu söyleşide firmalara, RJC üyelikleri sırasında yaptıkları çalışmalar ile ilgili sorular yöneltilecek. Söyleşi sonrası ilk oturum tamamlanacak. İkinci oturumda Av. Aycan Karagöz ve akademisyen Dr. Meri Taksi Deveciyan konuşmaları sonrası etkinlik sona erecek.

 

 

ETKİNLİK KATILIM VE KAYIT LİNKİ:

https://forms.gle/9CdmJWcsCoYdhvhn6

#INSTAGRAM'DA BİZİ TAKİP EDİN