Besay’ın fuar standı bu yıl yerli alıcılarla doldu taştı

Yıllardır düzenli yapılan İstanbul Jewelry Show 57. kez kapılarını araladı. Yılların tecrübeli markası Besay; fuar boyunca ağırlıklı olarak yerli müşterilerine hizmet verdi. Birçok yeni modelini fuar döneminde tanıtan tecrübeli marka; iç piyasadaki yoğun talep neticesinde fuardan mutlu ayrıldı.
Besay Kuyumculuk firma sahibi Ömer Kaya; altın ithalatına getirilen kotayla birlikte artık İJS’nin yabancılara yabancı kalan bir fuar haline geldiğini, bir de Paskalya Bayramını hesap edemeyen fuar organizatörlerinin hatalı bir fuar takvimi hazırlamasının büyük zafiyet olduğunu söyledi.
İstanbul Jewelry Show’a yıllardır düzenli katılan, fuar için hangi şart, hangi durum söz konusu olursa olsun her zaman özenle hazırlanan Besay; birçok yeni modelini fuarda sergiledi. Tecrübeli markanın yurtiçindeki çok sayıdaki müşterisi standına geldi. Altın ithalatına getirilen kota öncesi, önemli miktarda ihracatta yapan Besay; fuar boyunca ne eski ne de yeni yabancı müşterilerini görebildi.
Ömer Kaya; yurtiçinde belirli bir pazara değil her bölgeye yıllardır aynı özenle çalışma yapmalarının büyük artısını bu dönemde gördüklerini, fuar boyunca ülkemizin dört bir yanından kuyumcuların Besay standına geldiklerini söyledi.
Sezon öncesi iç piyasanın belirli bir hareket içinde olmasından mutlu olduklarını, altın fiyatlarında artışın neticesinde kuyumcuların ürün alımlarında daha temkinli davrandığını kaydeden Ömer Kaya; açıklamasına şöyle devam etti:
“Altın fiyatlarının yükselmesinin altın takı satışlarına uzun vadede olumsuz etkisi olacağını düşünmüyorum. Netice itibariyle değeri artan bir objeye insanlar daha çok ulaşmak ister. Kuyumcu dostlarımızla yaptığımız konuşmada satışlarının büyük bölümünü sarrafiye ürünlerinin oluşturduğunu bize söylediler. Sarrafiye ürünlerin satışında perakende kuyumcu dostlarımızın kar marjı tüm zamanların en düşük seviyesinde. Nerdeyse bir çay parası kadar gram altın, çeyrek altın satışından para kazanan kuyumcularımız ne yazık ki mutlu değiller. Değerli maden firmalarımızın bu konuyu düşünmesi ve kuyumcularımızın sarrafiye ürün satışından bir ekmek parası kazanmalarının yolunu açmaları gerekiyor.”
Yurt dışındaki kişiler içinde uzun süre sonra ons fiyatının dolar bazlı artışının kuyum alışverişinde negatif bir etki yapmaya başladığını sözlerine ekleyen Kaya; “Avrupalının kazancına göre dolar bazında artan altın, yurtdışında bu duruma alışık olmayan tüketicinin altın takı alımına mesafe koymasına yol açıyor” dedi.,